Cuisine colorée

Věrnostní program BONDUELLE pro provozovatele restaurací, hotelů, apod. v ČR a SK

Krupicový nok s hráškovými pepitkami, zeleninovou omáčkou a dušeným telecím

Krupicový nok s hráškovými pepitkami, zeleninovou omáčkou a dušeným telecím

Suroviny

Na 10 porcí:

  • 1 l Mléko trvanlivé plnotučné
  • 100 g Mrkev na nudličky Sous Vide Bonduelle
  • 100 g Celer na nudličky Sous Vide Bonduelle
  • 200 g Pepitky z hrášku a cukety Bonduelle
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Sůl jedlá jodovaná
  • 20 g Kapary ve vinném octě
  • 500 g Krupice pšeničná hrubá
  • 500 g Máslo
  • 1 kg Telecí Rump steak
  • 2 ks Vejce L
  • 700 g Cibule loupaná
  • 10 g Sadrelová pasta
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 1 l Hovězí vývar

Postup

Na zelenino-cibulovém základu opečeme šály telecího masa. Maso můžeme prošpikovat zeleninou. Na základ dáme ke konci kapary a sardelovou pastu, necháme zkaramelizovat cukr a vše zalijeme silným a ochuceným hovězím vývarem. Vložíme pečené maso a pod pokličkou dusíme do měkka. Po vyjmutí masa, omáčku rozmixujeme do hladka, přidáme zakysanou smetanu a zjemníme máslem.

Krupicové noky uděláme dle receptu a do připraveného těsta dáme uvařené Pepitky v osolené vodě. Po uvaření nejlépe hned servírujeme, můžeme přidat restovanou zeleninu julienne.

Krupicové noky:

1 l mléka
160 g másla
440 g krupice + trochu navíc
4 vejce, prošlehaná
200 g uvařených Pepitek
špetka soli

1. Mléko vlijte do hrnce, vhoďte do něj máslo a zahřejte téměř k varu. Osolte. Tenkým pramínkem za stálého míchání přisypávejte krupici, až se vytvoří hustá kaše – měla by se odlepovat od vařečky. Nechte vystydnout a pak zapracujte 4 vejce.

2. Dejte vařit velký hrnec osolené vody. Pomocí lžic tvarujte noky, obalujte je v krupici a všechny najednou vhoďte do vařící osolené vody. Vařte pár minut až vyplavou na hladinu.