Cuisine colorée

Věrnostní program BONDUELLE pro provozovatele restaurací, hotelů, apod. v ČR a SK

Krémové pepisotto s ratatouille zeleninou a uzeným úhořem

Krémové pepisotto s ratatouille zeleninou a uzeným úhořem

Suroviny

Na 10 porcí:

  • 1 kg Úhoř říční sladkovodní
  • 500 g Ratatouille Bonduelle
  • 200 g Pepitky z červené čočky a mrkve Bonduelle
  • 50 g Sůl jedlá jodovaná
  • 50 g Rajčata sušená v oleji
  • 50 g Grana Padano
  • 200 g Máslo
  • 250 ml Veltlínské zelené
  • 20 g Mix salátových listů
  • 200 g Šalotka
  • 10 g Tymián

Postup

Pepizoto připravíme stejně jako krémové italské rizoto. Na másle zpěníme šalotku, tymián a zalijeme vínem. Necháme odpařit a přidáme předvařené pepitky. Lehce podlijeme vývarem z pepitek a přidáme povolenou směs zeleniny i s tomatovou omáčkou. Vše svaříme do krémové konzistence, přidáme máslo a nastrouhaný parmazán, dále již nevaříme.

Naloženého úhoře ve slaném nálevu krátce vyudíme. A následně servírujeme.

Pokrm doplníme lístky salátu se sušenými rajčaty.